دو نوع رب گوجه فرنگی وجود دارد: شور و بدون نمک. بدون نمک معمولاً در قوطیهای شیشهای و حلبی بستهبندی میشود و معمولاً نمکشده را میتوان بر حسب وزن در بشکه فروخت.
رب گوجه یک نفره برای اثر زهکشی مفید است که مایعات اضافی و باکتریهای بد را از بدن دفع میکند، به این معنی که باعث میشود کلیهها به طور طبیعی کار کنند.
همچنین فشار خون را کاهش می دهد، التهاب مفاصل را کاهش می دهد، به روماتیسم و نقرس کمک می کند. یک محصول با کیفیت را می توان با رنگ آن شناسایی کرد: نارنجی، قرمز، محصول بالاترین درجه، قهوه ای درجه یک. به طور کلی، هر چه رنگ محصول تیره تر باشد، عیار کمتری دارد.
خواص رب گوجه فرنگی: دانشمندان بارها و بارها خواص آنتی اکسیدانی قوی و همچنین توانایی محصول را برای جلوگیری از ظهور سرطان پروستات در مردان و در زنان سرطان دهانه رحم ثابت کرده اند.
گوجه فرنگی به دلیل رنگدانه لیکوپن دارای چنین خاصیت درمانی است. تقسیم سلول های تومور را متوقف می کند، از جهش DNA جلوگیری می کند. توده پخته شده گوجه فرنگی دارای غلظت بالایی از لیکوپن است، بنابراین مفیدتر است.
به نوبه خود، آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد که در طول پردازش اکسیژن توسط سلول ها ظاهر می شوند، مبارزه می کنند. آنتی اکسیدان ها نیز تاثیر مثبتی بر عملکرد قلب دارند و تا 50 درصد از حمله قلبی جلوگیری می کنند.
خاصیت رژیمی رب گوجه فرنگی خوردن آن را برای افراد دارای اضافه وزن ممکن می سازد. اما در انتخاب محصول باید دقت کرد و به ترکیب رب نگاه کرد.
نباید حاوی نشاسته باشد که سازنده دوست دارد برای کاهش زمان جوش اضافه کند. نشاسته ارزش غذایی محصول را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.
فواید رب گوجه فرنگی: هنگام رشد گوجه فرنگی بدون کودهایی که به بدن و آفت کش ها آسیب می رساند، این سبزی دارای خواص مفید بسیاری است.
حتی پس از عملیات حرارتی، مواد مهم و مغذی را از دست نمی دهد. محصول گوجه فرنگی دارای آنتی اکسیدان ها، منیزیم، آهن، کلسیم، روی، کبالت، پتاسیم، نیکل، ویتامین های C، A، گروه B است و علاوه بر عناصر شیمیایی و ویتامین های مفید، حاوی اسانس ها، اسیدهای با منشاء آلی و بسیاری دیگر از مواد بیولوژیکی است. موادی که استفاده از آنها بر سلامت انسان تأثیر مثبت می گذارد.