حبوبات، از جمله نخود، به دلیل محتوای نشاسته، پروتئین و سایر مواد مغذی، بوده اند.
اخیراً، مزایای سلامتی غیر از تغذیه مرتبط با مصرف نبض مورد توجه بسیاری قرار گرفته است.
تمرکز مقاله مروری حاضر، مزایای سلامتی نشاندادهشده و بالقوه مرتبط با مصرف نخود بهویژه نخود خشک لپهای سبز و زرد است که به عنوان نخود صاف یا نخود مزرعه نیز شناخته میشود.
این فواید سلامتی عمدتاً از غلظت و خواص نخود سفید نشاسته، پروتئین، فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و مواد شیمیایی گیاهی در نخود فرنگی ناشی می شود.
فیبر پوسته دانه و دیواره سلولی نخود کرمانشاه به عملکرد و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند و قابلیت هضم نشاسته را در نخود فرنگی کاهش می دهد.
محتوای آمیلوز متوسط نشاسته نخود نیز به کاهش شاخص گلیسمی آن و کاهش قابلیت هضم نشاسته کمک می کند.
پروتئین نخود، هنگامی که هیدرولیز می شود نخود قرمز ۱۴۰۱ ممکن است پپتیدهایی با فعالیت های زیستی، از جمله فعالیت مهارکننده آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین I و فعالیت آنتی اکسیدانی تولید کند.
محتویات ویتامین و مواد معدنی نخود آبگوشتی سبز ممکن است نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای مرتبط با کمبود، بهویژه بیماریهای مربوط به کمبود Se یا فولات داشته باشد.
نخود فرنگی حاوی انواع مواد شیمیایی گیاهی است که زمانی تنها به عنوان عوامل ضد تغذیه تصور می شد.
اینها شامل پلی فنول ها، به ویژه در انواع پوشش دانه های رنگی، که ممکن است دارای فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطان باشند، ساپونین هایی که ممکن است فعالیت هیپوکلسترولمی و ضد سرطانی از خود نشان دهند.
الیگوساکاریدهای گالاکتوز که ممکن است اثرات پری بیوتیکی مفیدی در روده بزرگ داشته باشند، هستند.
- منابع:
- تبلیغات: